Ingvar i Las Palmas

December 1, 2011

Petimeterbyråkrater och karriärpolitiker

Filed under: Uncategorized — ingvare @ 22:01

Sverige styrs numera alltmer av petimeterbyråkrater och karriärpolitiker i Bryssel. Ett exempel är förbudet mot traditionella glödlampor.  Man påstår att en övergång till lågenergilampor är ett steg att förhindra att planeten blir överhettad på grand av utsläpp av koldioxid. Den indiciekedja man använder som argument är otroligt svag. Det är inte ens en beviskedja. Allt emanerar från byråkratins och maktsträvandets högborg Bryssel.  Argumentation är svag. Hur mycket energi sparas på att få över till lågenergilampor? Det kanske finns andra åtgärder som sparar lika mycket. Kommer vi att få energi-poliser som kommer hem till oss för att kolla att vi inte har för varmt hemma? Eller för kallt för de som bor där det är varmt.  Eller att vi  duschar med varmt vatten för länge. Eller gud förbjude kanske har bubbelpool.  Eller ett sån där mysigt upphettad bad utomhus som man kan bada i på vintern.  Var tusan går gränsen? Kanske ransoneringskort på kött och drivmedel. Allt medan miljöbyråkraterna flyger i tusental till evinnerliga konferenser med strandpartajer och fri dricka.  Skall vi återinföra ståndssamhället med en “frälse” eller “nomenklatura” som kan göra som de vill medan populasen skall bära tagelskjorta?

Förbudet av glödlampor är bara ett symptom på att vi inte längre lever i en demokrati.  Besluts fattas på totalt molnfri höjd av teknokrater med en okänd agenda.

Glödlampsförbudet. Det är med det på precis samma sätt som med freonförbudet.  Freontillverkarens paten höll på att gå ut och de hade en ny och dyrare produkt klar. I dag kan man konstatera att freonförbudet på intet sätt har påverkat ozon-hålet.

Politiserad vetenskap är en ohemul hydra!

2 miljoner människor dog i malaria som en konsekvens av förbudet mot DDT.  Trots att det fanns metoder för en säker användning.  2 miljoner döda senare har man ändrat på förbudet.

Ett område som vi inte riktigt vet utslaget på är svininfluensavaccinet. Men misstänksam blir man. Där visade det sig att boten i flera fall var värre än soten.

Makt korrumperar.  Total makt korrumperar totalt. Gud bevare oss från en politisk makt i Bryssel!

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: