Ingvar i Las Palmas

January 24, 2012

Vetenskap eller politik?

Filed under: Klimat,Politik — ingvare @ 13:00

För mig har det blivit uppenbart att “Klimathotet” är det politiskt “projekt”
På många olika sätt har det uppdagats att hela detta “Klimatprojekt” inte bara är en vetenskaplig fråga. Det är i dag i mycket stor utsträckning en politisk fråga. Man kan diskutera om detta beror på att det redan från starten var en politisk fråga, det som AGW- sidan kallar för “Konspiration” eller om klimatfrågan har kidnappats av politiska intressen. Egentligen spelar det ingen roll vilket. Idag är det i huvudsak ett politiskt projekt. Vi har sett och hört alldeles för mycket “ojustheter”, kufiska “botemedel” typ Cap and Trade och heltokiga påståenden för att kunna betrakta detta som ett vetenskapligt projekt.
För mig är det i huvudsak ett politiskt projekt som strider mot min övertygelse om “Frihet och Demokrati”.
Projektets mål synes vara mer makt åt överstatliga organ. Organ som inte är demokratiskt tillsatta. (Läs tex Mauritz Strong eller Shellnuber)

Så vad är det politiska syftet?

Advertisements

3 Comments »

 1. Mänskligheten har i alla epoker haft goda krafter som velat rädda världen från undergång. Om dessa goda krafter skrev en känd språkvetare och politisk kommentator på 20-talet, H. L. Mencken från Baltimore: “The urge to save humanity is almost always a false front for the urge to rule.” (Drivkraften att frälsa världen är nästan alltid en falsk förevändning för att ta makten över den.)

  Det bekräftades också i Durban. Det förslag till traktat som FN:s tjänstemän ville få undertecknat var en ritning på en diktatur med obegränsad makt att beskatta och kontrollera, styrd av dem själva. Och ingen av dem har stått upp i ett demokratiskt val.

  Comment by budkavlen — February 5, 2012 @ 12:35 | Reply

 2. Så sant!

  Mencken har även sagt:

  The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.

  Det är ju så djefla uppenbart!

  Comment by ingvare — February 5, 2012 @ 13:05 | Reply

 3. Det finns alltför många politiska pseudovetenskapliga troll… http://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/06/12/tva-fragor-finns-det-raser-ar-nagon-ras-overlagsen/comment-page-1/#comments Det är inte enbart inom dessa tveksamma forskningsfält som dumheterna pågår.

  Comment by Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet — September 8, 2014 @ 08:25 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: