Ingvar i Las Palmas

February 19, 2012

Donna Laframboises book

Filed under: Klimat,Politik — ingvare @ 17:35
Tags: ,

Donna L. är en skicklig journalist med inriktning på vetenskap. Efter att ha sett en del verkliga tokigheter i sättet som IPCC arbetar beslöt hon sig för att utforska hur IPCC arbetar. Resultatet var en chock. Till slut resulterade det i en bok. “The Delinquent Teenager that was Mistaken for the Worlds Top Climate Expert”
Boken finns både som nedladdningsbar PDF, papperskopia och “Kindle”-version. Kindle är egentligen ett format för sk “Läsplattor” men formatet kan även läsas på en vanlig PC (Windows eller Mac) genom att hämta ett gratisprogram från Amazon.com. Jag har köpt Kindle-version, ca 8 dollar och i helgen har jag läst boken. Det var mycket välanvända 8 dollar. Intressant, välskrivet, lättläst och egentligen mycket skrämmande. Hon pekar på flera saker som med absolut klarhet visar att IPCC är ett politiskt styrt organ vars syfte är att visa att koldioxid är ett allvarligt hot mot mänskligheten oavsett vetenskapliga resultat.

Läs nu noga igenom min sista mening.

Det är inte min slutsats. Det är vad Donna L. kommer fram till efter att studerat IPCC:s metoder, rutiner och skrifter. Efter att ha intervjuat många som arbetat med IPCC. Trots Mr Pachauris påstånde om transparans, “Peer Review” och samstämmighet bland forskare så är det en grov osanning. Motstridiga forskningsresultat ignoreras eller föröjligas. Forskare som kommer till “fel” slutsats motarbetas. “Peer Review” görs av “klubben för inbördes beundran”. Interna regler åsidosätts konsekvent. Resultat från fristående kritiska granskare ignoreras.

Donna inte bara redovisar hur illa forskningen görs och hur slutresultaten “poleras” för att i slutändan “passa” det som uppdragsgivaren beställt utan även hur infiltrerat IPCC blivit av sk NGO:er (Non Goverment Organistions) typ GreenPeace, WWF och andra sk “Gröna” rörelser med en egen agenda.

Jag håller absolut med Donna i hennes slutsats. Lägg ner IPCC. Börja om fråm början och studera klimatet utan förutfattade meningar. Det är inte fel om vi kan bättre förutsäga det framtida klimatet. Vi kanske tom står inför en ny istid. Att en sådan kommer det vet vi. Det vi inte vet är när den kommer. Vad som kommer vara av yttersta vikt när den kommer är att vi har gott om energi till ett rimligt pris. Och då lär knappast vindsnurror vara svaret.
Finland har startat projekt för nya kärnkraftverk.
För Fan!
Starta ett samarbete med Finland runt moderniserad kärnkraft!!

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: