Ingvar i Las Palmas

February 23, 2012

Delegering av makt

Filed under: Klimat,Politik — ingvare @ 08:53

Superdatorer och modellering är ballt och det har stor imposanteffekt. För politiker som till stor del måste fatta beslut om framtiden är det en fantastisk krycka att luta sig mot. Att det sedan ligger starka politiska krafter bakom utformandet av modellerna och därmed också hur resultatet blir har inte många fattat. Det som händer pga detta är att politiska beslut delegeras uppåt till en politisk elit istället för nedåt i demokratisk anda.
Typexemplet här ju klimathysterin. IPCC (Inter Goverment Panel on Climate Change). All slutsatser om det framtida klimatet dras från resultat av “modeller”. Och en av förutsättningarna som byggs in i modellen är att mänskligt utsläpp av koldioxid. Trots att modellerna under många ur totalt misslyckats med att de facto förutsäga klimatet så baseras politiska åtgärder på resultatet av dessa modeller. Och hur kan jag påstå att den mänskliga påverkan redan är inbyggd i modellerna? Jomen det står ju i IPCC:s uppdrag att de skall visa på hur det mänskliga utsläppet av koldioxid påverkar klimatet. Så våra politiker baserar kostsamma beslut på ett politiskt beslut av en politisk elit, “Rom-klubben” som bestämt att man skall skrämmas med att koldioxid är en giftig gas och att mänskligt utsläpp kommer att leda till en katastrof. Det är att delegera uppåt i tron att man följer vetenskap när man i själva verket ger makt åt diktatorer. Motsatsen till demokrati.
Räddningen är det fria internet. Läs Donna Framboise’s book och James Delingtons bok. Bägge finns på Amazon.com.
Och se upp med alla försök att förminska friheten på internet oavsett vilka skäl som anges. Med 90% säkerhet emanerar sådana försök från makteliten som vill ha full koll.

En bra sammanfattning:
The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.
H. L. Mencken

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: