Ingvar i Las Palmas

March 4, 2012

Men tänk om IPCC har rätt och det blir varmare!

Filed under: Klimat,Politik — ingvare @ 23:09

Frågan har diskuterats på “The Climate Scam”.

Tänk om IPCC har rätt och planeten kommer att bli så varm så det blir farligt. Hmm. Det är klart att risken finns. Men låt oss bena upp det lite noggrannare. IPCC hävdar att det i så fall beror på mänskligt utsläpp av koldioxid. Låt oss för resonemanget skull strunta i vad orsaken till uppvärmningen är. Det finns ju en risk att orsaken beror på andra orsaker som vi inte rår över. Solens växlingar anser många vetenskapsmän har en stor påverkan. Kosmisk strålning (Ger molnbildning)  anser andra. Det finns andra välgrundade hypoteser till varför klimatet växlar. Det finns ju mycket varma och mycket kalla period långt före industrialismens genombrott i modern tid, dvs innan människan började släppa ut koldioxid i någon signifikant uppfattning.

Med andra ord. Om det nu skulle bli varmare på grund av någon av dessa orsaker så kan vi inte förhindra det. Vad vi kan göra är att göra som v i gjort tidigare och som djurlivet gjort tidigare. Vi kan anpassa oss.

OK. Nu finns det ju faktiskt andra hot vad gäller klimatet. Någon gång i framtiden kommer en ny istid. Det är ett cykliskt förlopp som vi inte kan göra mycket åt. Senast det hände frös Themsen och Niagarafallen! Så det finns 2 hotbilder. Det kan bli varmare och det kan bli kallare. Och det är mycket osäkert att mänskligt utsläpp av koldioxid påverkar i någon nämnvärd grad.

Hur skall vi hantera dessa motstridiga hotbilder? Ja inte fan hjälper det att beskatta koldioxid eller gräva ner den eller andra korkade påfund i mångmiljardklassen. Eller starta handel med utsläppsrätter som har skapat miljonärer och svindlat mångmiljonbelopp till maffian.

Tillägg 2012-03-5  10:00

Hittills har handeln med utsläppsrätter kostat Europas befolkning ofattbara 2 000 miljarder kronor!!!  Smaka på den!

Och den värsta av alla. Släppa ut svavel(?) i övre atmosfären för att kyla den. Geoengineering. Tokdårar!

Oavsett vad som händer så kommer vi att vara bättre rustade att hantera båda situationerna om vi ser till att det finns riklig tillgång, tillförlitlig tillgång och vettigt prissatt energi. Det kommer naturligtvis att kosta miljarder det också men det är inte bortkastade pengar vare sig det blir varmare, blir kallare eller tom stadigvarande klimat. Bortkastade pengar blir dock miljardsatsningar som görs idag på att stävja koldioxidutsläpp om det blir kallare och om klimatet förblir stadigt.

Och vad för slags energikälla skall vi satsa på för att nå en ökning av vår energiproduktion med tex 30%  och till vettigt pris. Ja det finns väl bara ett svar. Modern kärnkraft. Och skrota kolkraftverk. De smutsar ju ner på andra sätt. Och inte för att det betyder nåt så kommer skrotning av kolkraftverk att minska utsläppen av koldioxid så då borde ju den falangen bli glad också!

Alla blir glada, Människor blir glada för att energi blir billigare, Människor blir glada för regeringen verkar satsa det ett alternativ som tar hänsyn till “alla” eventualiteter. Industrin blir glad för att energi blir billigare.

Win Win!

Samarbeta med Finland. Dom har fattat det här. Perkele!

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: