Ingvar E

About

Ingvar Engelbrecht

Pensionerad gymnasieingenjör med bakgrund i elektronik, ljudbranschen och programmeringsvärlden. Aktiv programmerare sedan 1968 och fortsätter av bara farten.  Bor numera mesta tiden i Las Palmas, Gran Canaria tillsammans med hustru och styvson

Har fortfarande kvar en hobbyverkstad och liten lägenhet i Sverige.  Leksaker i form av några stycken jänkebilar och ett häftigt motorbygge som väntar på att bli färdigt.

Har genomskådat det politiska projektet “AGW”.  Politiserad vetenskap är en ohemul hydra vars huvuden alltid skall huggas av!

Har insett att Sverige inte är en fullgod demokrati. Maktdelningen är mycket bristfällig och avsaknaden av en författningsdomstol är mycket allvarligt.

 

Advertisements

5 Comments »

 1. Författningsdomstol vore bra om den fungerade. Men inte som den här i Spanien (jag bor också i Las Palmas). Här är den genompolitiserad och eftersom socialisterna har majoritet så har domstolen bl a öppnat dörrarna för det marxistiska (ETA) makttövertagandet i Baskien. I Spanien fungerar inte Montesquieus maktdelning. Det är bedrövligt.

  Comment by stratosg — April 21, 2012 @ 02:05 | Reply

 2. Hejsan.
  Det låter ju för djävligt. Nu vet jag inget om Spaniens författning. Men den kanske är taskigt formulerad.

  Comment by ingvare — April 21, 2012 @ 16:42 | Reply

 3. Det var mycket som gick på tok när Spanien skrev sin författning som lett till en kostsam splittring av landet. Men just mordet på Montesquieu skedde senare när den socialistiska regeringen i kölvattnet på Rumasa-affären skrev om en vanlig lag som reglerade hur ledamöterna till författningsdomstolen väljs. Därmed fick det styrande partiet den fulla lagstiftande, verkställande och dömande makten. Det var då den spanske socialistiske vicepresidenten Alfonso Guerra triumferande fällde de bevingade orden: Montesquieu är död. Skamliga minnen. Montesquieu var som bekant maktdelningens fader. Sverige liknar ju det politiserade Spanien eftersom konstitutionsutskottet är genompolitiserat. Lagrådet får väl också sägas vara politiserat eftersom det är regering och riksdagsmajoritet som bestämmer om yttrande skall inhämtas. Och HD är politiserad. Ingen vacker demokrati, till råga på allt med en ärftlig monarki!

  Comment by Spanienaktuellt — April 21, 2012 @ 23:53 | Reply

  • Tack för info om lite spansk historia. Att det är illa i Sverige är ju känt. I USA kämpar Teaparty-rörelsen för att man skall följa sin författning

   Comment by ingvare — April 22, 2012 @ 10:43 | Reply

 4. Hej !

  Jag skulle gärna se din medverkan här:

  http://klimatsans.com/aktuellt-4/

  Hör av dig !

  MVH//Sture

  Comment by Sture Åström — May 12, 2014 @ 07:06 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: